Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożone prawdziwki,sosy i zupy się znudziły ,a pasztet wyszedł wyśmienity:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Pierś ugotować z warzywami,pod koniec dodać wątróbkę , pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić. Na patelni usmażyć rozmrożone prawdziwki.
Mięso ,warzywa i wątróbkę zblendować. Do masy dodać podsmażone prawdziwki,posiekaną natkę pietruszki,żółtka, bulion ,sól pieprz oraz gałkę muszkatałową ja daję więcej bo lubię:) Na końcu dać ubite białka i delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować tłuszczem,nakładać farsz zostawiając od góry 2 cm luzu.Wyrównać łyżką i bulionem. Piec góra-dół w 190 st,do zrumienienia wierzchu. Lekko przestudzone wyłożyć na tacę.
Smacznego życzę!