Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kabaczka z kaszą jaglaną"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i obficie przelewamy gorącą wodą. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (można dodać łyżkę masła). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem nie dłużej niż 20 minut.
Kabaczek lub cukinię ze skórką, marchewki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek, majeranek, kminek, żółtka, ugotowaną kaszę jaglaną. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę.
Z białek ubijamy sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy. Mieszamy. Formę do pasztetów lub np. keksówkę natłuszczamy i prószymy bułką tartą. Napełniamy mieszanką i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C.
<strong>Czas przygotowania 75 minut. Cena jednej porcji około 2,30 zł.</strong>Źródło: Rewia