Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z indyka z żurawiną"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Mięso gotuję do miękkości. Wątróbki płuczę w ciepłej wodzie. Podgrzewam szklankę bulionu, wrzucam wątróbki, gotuję 10 min. Wyjmuję je i studzę, a w wywarze po gotowaniu wątróbek moczę kajzerkę, odciskam. Pierś, wątróbkę i kajzerkę mielę trzykrotnie w maszynce.
Masę przekładam do miski. Dodaję 2 jajka, żurawinę i resztę bulionu, mieszam i doprawiam do smaku. Masą napełniam 2 keksowe foremki. Żółtko roztrzepuję z mlekiem i smaruję wierzch pasztetu, posypuję płatkami migdałowymi. Pasztet piekę około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.Źródło: Tina