Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cukinii"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z cukinii odciśnij sok. Na tarce – na małych oczkach – zetrzyj także 1 cebulę oraz ser żółty. Do startych warzyw dodaj 3 żółtka, olej, bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z warzywami. Dopraw przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełóż masę pasztetową. Pieczemy ok. 60 min w temperaturze 200oC, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Świat i Ludzie