Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet w cieście"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki o grubości około 1 cm. Posól, skrop sokiem z cytryny.
Gdy plastry bakłażana puszczą sok, opłucz je i osusz. Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z 2 łyżkami oleju.
Cukinię umyj, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Plastry obu warzyw posmaruj olejem z czosnkiem i przyprawami.
Warzywa grilluj 3-4 min z każdej strony (lub usmaż na patelni grillowej). Podaj od razu, posypane pestkami słonecznika.Źródło: Świat kobiety