Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet selerowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 63
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 63
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Obierz selery oraz cebulę. Oba zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. W rondelku rozpuść margarynę, przełóż warzywa i duś 5 minut. Odstaw, by ostygły. Zmiksuj.
Wbij żółtka, wsyp otręby. Białka ubij na sztywno, połącz z masą. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp otrębami. Włóż masę warzywną, udekoruj orzechami. Piecz 60 minut w temperaturze 160°C.
Porcje 6 Przygot. 90 min Cena 0,60 zł Kalorie 290 kcalŹródło: Takie jest życie