Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet myśliwski po kasztelańsku przyprawiony jałowcem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1551
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1551
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbki) pokrój w kostkę. W garnku najpierw wysmaż podgardle. Kiedy wytopi się tłuszcz, dodaj resztę pokrojonego mięsa i szybko obsmaż. Potem dodaj grzyby, obraną cebulę i utłuczone w moździerzu przyprawy (bez gałki), podlej wodą. Duś ok. 2 i 1/2 godz. Zdejmij z ognia i pozostaw mięso w wywarze, aż zupełnie wystygnie.
Bułkę namocz, odciśnij. Wystudzone mięso, cebule, bułkę oraz grzyby zmiel trzy razy. Dodaj jajka. Masę przypraw świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Okrągłą formę dokładnie wysmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Przełóż do niej masę pasztetową. Wierzch wygładź. Piecz przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury do 170 st. Gotowy pasztet dobrze wystudź i włóż do zamrażalnika.Źródło: Tina