Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wegetariańska potrawa;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Por przekroić wzdłuż na cztery części, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie bardzo cieniutko pokroić. Na łyżce masła poddusić pokrojony por, przestudzić, połączyć z posiekanymi i surowymi jajkami, tymiankiem, oregano, rozmarynem, curry, solą ziołową, musztardą, bułką tartą i szczyptą mielonego pieprzu.
Foremkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, wyłożyć masą pasztetową. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Pasztet smakuje najlepiej po ok. 2 godzin po upieczeniu, podany ze startym chrzanem wymieszanym ze śmietaną.