Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mieszki z pieczarkami i schabem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej do miseczki. Dodaj mleko, wodę i jajka. Wsyp szczyptę soli. wymieszaj mikserem. Ciasto przykryj, odstaw na 30 min.
Pieczarki i chili oczyść, potnij w plasterki. Schab pokrój w ko steczkę. Rozgrzej masło, wrzuć pieczarki, chili i mięso. Smaż 5 min. Pod koniec dopraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i tymiankiem. Odłóż 2 łyżki. Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta. Smaż naleśniki na rumiano z obu stron. Połowę szczypiorku włóż na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Na każdym naleśniku połóż porcję farszu. Brzegi placka unieś do góry. Zwiąż je źdźbłami szczypiorku ponad nadzieniem. Udekoruj odłożonym farszem. Resztę szczypiorku opłucz, posiekaj i posyp nim mieszki.Źródło: Tina