Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak ze schabem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3891
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3891
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Składniki
Rolkę ciasta rozwiń i lekko rozwałkuj.
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu obsmaż schab z każdej strony, dzięki temu podczas pieczenia nie puści zbyt dużo sosu.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj razem z natką pietruszki. wymieszaj z ziołami prowansalskimi i delikatnie połącz z ubitymi białkami.
Następnie nałóż masę na podsmażony schab i owiń go ciastem francuskim. Brzegi zalep i dociśnij. Wierzch posmaruj roztrzepanymi żółtkami i zrób dekoracyjne nacięcia.
Tak przygotowaną potrawę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz godzinę.
Gotowy kulebiak podawaj z sałatą i rzodkiewkami.
Czas: 100 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV