Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety schabowe w pikantnym paprykarzu"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
Schab opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem kajeńskim. Cebulę obierz, posiekaj. Chili oraz strąki papryk oczyść z pestek, potnij w paseczki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż chwilę, po czym podlej je bulionem. Ponownie na patelnię włóż kotlety. Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem 10 minut.
Pod koniec paprykarz dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Natkę opłucz, oderwij listki. Kilka odłóż, resztę posiekaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką i udekoruj odłożonymi listkami natki.Źródło: Tina