Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na kotlety. Mielone schabowe, to tak w skrócie. Schab jest raczej chudym mięsem, więc mielony może być suchy. Zdarza się, że trafi nam się tłuściejszy kawałek. Wtedy można go zmielić i zrobić pyszne mielone kotlety. Moja rodzinka bardzo je lubi. Dlatego, Wam też polecam. Spróbujcie, może Wam posmakują.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Schab zmielić. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz przyprawy. Wymieszać. Dodać jajko. Bułkę odcisnąć z mleka, ale nie do końca. Dodać do mięsa. Wszystko wymieszać i wyrobić ręką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Następnie formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, około 20 minut, na niewielkim gazie. W tym czasie dwa, trzy razy przewracać, żeby równo się usmażyły.
Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.