Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubogacona wersja tradycyjnego schaboszczaka. Chrupiący, soczysty i baaardzo aromatyczny.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem na dość cienkie płaty. Ponacinać brzegi (ścięgna), aby podczas smażenia kotlety się nie deformowały (zwijały).
Przełożyć do miski, zalać mlekiem do całkowitego przykrycia. Cebulę i czosnek rozdrobnić, dodać do zalewy razem z pozostałymi przyprawami. Kilkukrotnie przemieszać. Powinien być wyczuwalny słonawy posmak. Marynować kilka godzin, najlepiej przez całą noc.
Kotlety odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, panierować klasycznie: mąka, rozmącone jajo, bułka tarta. Smażyć na dość mocno rozgrzanym oleju i...
...pałaszować z ulubionymi dodatkami.