Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knyszyński pasztet z królika"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz i osącz. Kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dołóż wątróbki i smaż 3–5 minut. Mięso królika, filety z kurczaka i boczek umyj, pokrój na kawałki, zmiel dwa razy razem z odciśniętą bułką i wątróbkami.
Do masy wbij jajka. Dołóż orzechy. Przypraw suszonym tymiankiem, szałwią, pieprzem i solą. Wyrób. Okrągłe foremki posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij masą pasztetową. Piecz około godziny w temperaturze 180 st. Udekoruj posiekanym szczypiorkeim. Podawaj z dodatkiem konfitury do mięs.
ok. 1 godziny i 35 minut , 1 porcja ok. 290 kcal.Źródło: Tina