Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super jedzonko dla facetów :)
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 18
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 265
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 94
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 18
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 265
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 94
Składniki
Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik. Podałam z ziemniakami.