Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony przepis na domową wędlinę - aromatyczną karkówkę do chleba. Sekret jej niepowtarzalnego smaku tkwi w marynacie. Mięso należy natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia zostanie Wam jedynie wstawić karkówkę do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1563
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 594
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1563
Składniki
Karkówkę opłucz i osusz.
W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty.
Karkówkę dokładnie nasmaruj marynatą z każdej strony. Mięso przełóż do brytfanki, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia wyciągnij karkówkę z lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Mięso piecz przez około godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę. Karkówka powinna się ładnie przyrumienić.
Upieczone mięso wyciągnij z pieca. Odstaw do wystudzenia.
Karkówka na kanapki najlepiej się kroi po kilku godzinach chłodzenia w lodówce.