Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa, z wykorzystaniem resztek domowych wędlin.
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 23
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 50
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 23
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 50
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować. Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.