Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany w kapuście to w sam raz potrawa na świąteczny stół.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
Schab nacinamy w środku, solimy.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
Schab nadziewamy farszem
Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny. Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną. Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe. Smacznego.