Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Luzowany kurczak faszerowany, idealny jako świąteczna wędlina.
nitka i igła, rękaw do pieczenia
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Składniki
Kurczaka najlepiej się luzuje nacinając skórę na grzbiecie. Przy skórze pozostawia się piersi i udka. Otwory w skórze zszywa się na okrętkę i z całości formuje się "walec" i zszywa. Mięso od wewnątrz trzeba posolić ~ pozostałości- szyjka, kości, można użyć jako bazę do zupy.
Okrawki z mięsa i tłuszczu trzeba rozdrobnić malakserem i a potem trzeba dodać przyprawy - (pół łyżeczki z górką na każde pół litra farszu), kaszę manną i pół szklanki wody,do uzyskania masy jak na parówki.
Kurczaka można parzyć w rosole lub w rękawie do pieczenia i w samej wodzie- tak aby woda się nie dostała do wewnątrz. Około 1,5 h- nie doprowadzając do zagotowania.
Smacznego :)