Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowa mielonka"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Składniki
Przepis przysłała Agata Rosa z Cianowic
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso wymieszaj z czosnkiem, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij wyparzony słoik nieco ponad połowę. Dobrze ugnieć, zamknij.
Słoiki włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą. Zagotuj. Ogień zmniejsz, gotuj godzinę. Ostudź. Następnego dnia ponownie gotuj słoiki przez godzinę.
Gotowa mielonka powinna mieć na górze smalczyk, a na dole galaretkę.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość słoików 500 ml, 1 cena za słoik 3,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie