Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatny pasztet świąteczny"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 101
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 101
Składniki
140 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 16-18 porcji
Mięso kroję w kawałki, zalewam wodą, dodaję liście laurowe, ziele, kostkę rosołową. Gotuję ok. 45 min.
Wrzucam oczyszczone wątróbki i gotuję 15 min. Cebule pokrojone w kostkę szklę na oleju.
Mięso i wątróbkę mielę dwa razy. Dodaję żurawinę, jajka, kaszkę, cebule, zimny wywar, sól, majeranek, czubrycę, mieszam.
Masę wkładam do formy wyłożonej pergaminem, wierzch smaruję olejem. Piekę godzinę w temp. 180oC.
Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie