Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czereśnie zawijane w schabie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
30 min • Porcja 480 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis na 2 porcje
Plastry schabu najpierw myję, potem osuszam. Rozbijam tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą. Posypuję mięso solą morską oraz doprawiam pieprzem.
Na każdym płacie rozbitego mięsa układam w równym rządku, jedną obok drugiej, po cztery czereśnie i ciasno zwijam schab w roladki.
Jajka mocno roztrzepuję z odrobiną soli w miseczce lub w głębokim talerzu. Bułkę wysypuję na duży, płaski talerz. Na patelnię wlewam olej, żeby porządnie się rozgrzał. Roladki obtaczam w bułce tartej, następnie w rozkłóconym jajku, potem znowu w bułce, ponownie w jajku i ostatni, trzeci już raz w bułce.
Wyrównuję i formuję roladki na kształt cygara, dociskając mocno panierkę do mięsa. Kładę roladki na rozgrzanym oleju i smażę je na złotobrązowy kolor z każdej strony. Podaję ozdobione gałązkami świeżego koperku. Ewa Zychewicz z BiesiekierzaŹródło: Kobieta i życie