Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek mocno natarty ziołami, idealny jako świąteczna wędlina"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Wymieszaj sól, pieprz, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek umyj, osusz, natrzyj przyprawami i odstaw najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia złóż mięso na pół (jeśli jest płaskie, szerokie), zwiąż nicią kuchenną. Włóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 1,5 godz. w 170°C , obracając i w razie potrzeby podlewając wodą.Źródło: Świat kobiety