Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche bitki
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 283
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 283
Składniki
1. Schab pokroić na plastry i potłuc lekko tłuczkiem 2. Mąkę wymieszać z przyprawą do mięs 3. Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju 4. Do podsmażonego mięsa wlać trochę wody, tak żeby przykryła mięso 5. Doprawić kilkoma ziarenkami pieprzu, ziela angielskiego, dodać liście laurowe, szczyptę kminu rzymskiego, czosnek, można dosolić do smaku. Dusić do momentu, aż sos się zredukuje. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO!