Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigosik z czerwonej kapusty ze schabem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Składniki
Schab opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym smalcu. Dołóż kapustę i mięso oraz listki laurowe, goździki i jagody jałowca. Zalej 1 litrem wody. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem kajeńskim. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 45 minut.
W tym czasie ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włoszczyznę oczyść, obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Przygotowane jarzyny dodaj do potrawki 15 minut przed końcem gotowania. Całość ponownie przypraw solą i pieprzem oraz cukrem (ew. odrobiną soku z cytryny). Przed podaniem potrawkę polej kwaśną śmietaną. Połóż na niej konfiturę z porzeczek. Udekoruj według uznania.Źródło: Naj