Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos zasmażany ze schabem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, a liście grubo poszatkuj. Schab opłucz, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim kawałeczki mięsa. Dołóż cebule. Smaż jeszcze chwilę na dużym płomieniu.
Do podsmażonego schabu dodaj kapustę. Podlej bulionem i duś do miękkości (około 25 minut).
Masło stop, rozetrzyj z mąką, tak by nie było grudek. Dodaj do składników w garnku. Zagotuj, mieszając.
Bigosik przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj. 5.Koperek opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę grubo posiekaj. Wrzuć do bigosu tuż przed końcem gotowania.
Gotowe danie udekoruj odłożonym koperkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Tina