Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa z jabłkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Kiełbasy nakłuwam w kilku miejscach. Jabłka kroję w ćwiartki, usuwam gniazda nasienne.
Cebule kroję w piórka, czosnek miażdżę. Naczynie żaroodporne smaruję olejem, układam w nim jabłka, cebule, posypuję je majerankiem, solą, pieprzem i papryką. Rozkładam na nich kiełbasy, smaruję je olejem i chrzanem z czosnkiem, oprószam papryką.
Całość zalewam piwem, przykrywam folią aluminiową i piekę 60-70 min w temp. 180°C. 15 min przed końcem zdejmuję folię, by kiełbasy się zrumieniły.
90 min, porcja 410 kcal, koszt porcji ok. 4,30 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie