Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biała kiełbasa do żurku. grill
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14344
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14344
Składniki
mięso i czosnek mielimy na grubszych oczkach
dodajemy wszystkie przyprawy i wodę Dobrze wyrabiamy około 30min odstawiamy na około 3-4 godz. następnie nadziewamy
nadziewamy wedle uznania długość kiełbasek. Następnie gotujemy wodę( ja robiłam to w 3 garkach) gdy woda się zagotuje wyłączamy gaz i wkładamy kiełbasę nie za dużo aby równo się uparzyła) Przykrywamy i czekamy 20 minut po tym czasie w miskę wlewamy zimną wodę następnie na chwilę zanurzamy gorącą kiełbasę i kładziemy ją na stolnicę do wystygnięcia
kiełbasa bardzo dobrze się kroi i schodzi z niej bardzo dobrze skórka nadaje się do żurku na wielkanocnym stole lub na sezon grillowy smacznego