Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kolorową przekąskę dla dzieci.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Z żółtego sera i sera salami wycinamy kadłub żaglówki oraz żagle.
Ogórek kroimy na półplasterki (fale morskie). Z pieczywa wykrawamy maszt.
Jajko kroimy w plasterki (słońce). Promienie wykrawamy z sera żółtego, natomiast z plasterków oliwek - fruwające ptaki. Z rzodkiewek wycinamy "koła ratunkowe" i ozdoby żagli.