Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was propozycję z parówek i jajek. Z parówek można wyczarować całkiem fajne śniadanie. Zachęcam do zabawy :-)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Parówki naciąć na dowolne kształty: Serce - parówkę naciąć wzdłuż, pozostawić ok. 2 cm od dołu, zwinąć w kształcie serca i spiąć wykałaczką. Położyć na patelni, podsmażyć delikatnie z obu stron, wbić jajko i usmażyć. Motylek - parówkę naciąć w stronę środka na cztery paski z każdej strony. Dwie zewnętrzne z góry i z dołu połączyć ze sobą i spiąć wykałaczką ze środkiem parówki. Usmażyć na patelni delikatnie z obu stron, następnie wbić żółtka do powstałych kółek i podsmażyć.
Parówki można ponacinać w dowolne inne kształty i zaskoczyć rodzinkę super śniadankiem. Smacznego !!!