Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne śniadanie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem, wymieszać z kilkoma łyżkami mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z białek ubić sztywną pianę, wsypać cukier, ubijając dodawać żółtka. Gdy rozczyn podrośnie, dodać resztę mąki, kilka kropel aromatu , stopione masło, ubitą pianę i rozmieszać bardzo delikatnie. Pozostawić do wyrośnięcia , następnie smażyć racuszki na rumiano z obu stron na oleju. Usmażone racuchy posypać cukrem waniliowym i cukrem pudrem.