Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne danie śniadaniowe. Syrniki to placuszki twarogowe, popularne w kuchni ukraińskiej i rosyjskiej.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać twaróg, mąkę cukier, sól i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać aż do osiągnięcia konsystencji ciasta.
Z powstałego ciasta uformować okrągłe placuszki i obtoczyć w mące (proces podobny trochę do wyrabiania kotletów mielonych).
Na patelni rozgrzać olej lub oliwę. Uformowane placuszki położyć na patelni i smażyć aż będą złociste z obu stron.
(Opcjonalnie) Do podania można posypać syrniki cukrem pudrem lub polać syropem klonowym i dodać ulubione owoce.