Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki to ukraińskie i białoruskie placki smażone z białego sera uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Zawierają w większości biały ser, jedynie odrobinę wzbogacony cukrem, choć można także dodać do placków owoce, bakalie czy w wersji wytrawnej – warzywa. To propozycja idealna na śniadanie czy kolację, ale również na szybki obiad. Placuszki są delikatne, miękkie i puszyste, wręcz rozpływają się w ustach. Zawdzięczają to niewielkiemu dodatkowi mąki i jajek. Zakosztuj syrników raz, a już na stałe zagoszczą na twoim stole.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3050
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem do uzyskania dość luźnej konsystencji.
Dodaj jajka i mieszaj do połączenia składników.
Wsyp przesianą przez sitko mąkę, a także oba rodzaje cukru. Wszystko dobrze ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość masła. Smaż syrniki na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu, odkładaj placki na papierowy ręcznik, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu. Podawaj z bitą śmietaną i owocami lub z miodem i kwaśną śmietaną.