Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca kanapka z patelni, idealna na śniadanie lub kolację. Polecam :)
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2059
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2059
Składniki
Papryki, szczypior z cebulką i plastry wędzonki kroimy w drobną kostkę.
Solimy, pieprzymy, smażymy do ich miękkości pod przykryciem.
Z kromek chleba oddzielamy środki chleba od skórki.
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy ze szczyptą soli.
Usmażone papryki z wędzonką wykładamy na talerz. Na patelnię dodajemy troszkę smalcu i kładziemy wyciętą skórkę z chleba, do środka wkładamy łyżeczką usmażone papryki z wędzonka, lekko uciskamy łyżeczką.
Zalewamy rozbełtanym jajkiem.
Posypujemy serem.
Nakrywamy wyciętym środkiem kromki chleba. Smażymy chwilę.
Smażoną kanapkę nasuwamy na łopatkę, przewracamy na drugą stronę i dalej smażymy przez chwilę do zarumienienia się spodu kanapki.
Usmażoną kanapkę wykładamy na talerz. Tą czynność powtarzamy z każdą kanapką. Chyba że smażymy na dużej patelni i od razu usmażymy wszystkie 3 kanapki.
Gotowe kanapki nakładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!