Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i smażona feta z miodem zrewolucjonizowała kuchnie. I nie ma się co dziwić gdyż w obu przypadkach jest to strzał w dziesiątkę. Jest aromatyczna, kremowa, obłędna.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Sery feta odsącz z nadmiaru płynu na ręczniku papierowym. Na płaskich ale głębszych talerzach przygotuj w jednym bułkę a w drugim rozkłócone jajko z pieprzem. Ser zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Około 4 minuty na stronę.
Rukolę rozłóż po równo na talerze, polej oliwą z oliwek, na niej połóż smażony ser feta. Dodaj oliwki kalamata i oliwki zielone.
Ser polej syropem klonowym, a całość posyp posiekanymi orzechami brazylijskimi. Serwuj od razu, najlepszy smak jest na ciepło.