Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z serkiem chrzanowo- czosnkowym pod ogórkową łuską.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym. Twaróg mieszamy z tartym chrzanem, dodajemy posiekany czosnek, dymkę, przyprawiamy pieprzem i czosnkiem. Z jednej strony dwa całe filety śledzia smarujemy serkiem. Polówkę śledzia drobno siekamy i dodajemy do reszty serka. Ogórek kroimy w cieniutkie plasterki. Na stole rozkładamy folię przezroczystą na nią układamy nachodzące na siebie plasterki ogórka. Na ogórki kładziemy jeden filet śledziowy, przerwa i drugi filet. Miejsce między śledziami wypełniamy serkiem.
Teraz filią składamy jednego fileta na serek, folię delikatnie odwijamy. Następnie folią zwijamy śledzia z drugiej strony.
Całość delikatnie owijamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.