Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Śledzie opłukać posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Śledzie ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w plasterki. Do saganka wlać wodę ocet, olej, dodać cukier, goździki i pokrojoną cebulę. Gotować około 8 minut. Do zalewy dodać ziele, pieprz i listki laurowe. Gotować jeszcze 2 minuty i przestudzić. Na dno formy , głębokiego talerza wkładać porcję cebuli, ryby, na wierzchu cebulę i zalać dokładnie zalewą. Naczynie szczelnie,zamknąć lub przykryć wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.