Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 176
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 223
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 176
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 223
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skopupek i pokroić w grubą kostkę. Ogórki umyć, obrać i też pokroić w grubą kostkę. Czystą dymkę dość grubo pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dwie łyżki odłożyć do posypania po wierzchu. Produkty włożyć do salaterki i dodać po łyżce jogurtu i majonezu. Dodać świeżo mielony pieprz i sól do smaku. Wymieszać i gotowe. Można zrobić wiosenną dekorację. Z cebul wyjąć środki, dusze. Ponacinać, żeby wyglądały jak kwiatki. W szczypiorek powsuwać patyczki do szaszłyków, żeby wyglądały jak łodyżki. Na ostry koniec patyczka nabijać cebulki - kwiatki. Sałatkę wyłożyć na talerz i powciskać ,, kwiatki,, i łodyżki - szczypiorek. Posypać resztą szczypioru i sera. Smacznego.