Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, tłuściutkie placuszki, smakują jak pączki. Najlepsze na gorąco z cukrem pudrem!
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 105
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6609
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 171
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1240
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5811
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 105
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6609
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 171
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1240
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5811
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę, drożdże wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia, po czym ubij łopatką, dodaj sól, cukier, masło i jajka. Zostaw ciasto powtórnie do wyrośnięcia.
Już nie mieszając, kładź ciasto łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsmaż na rumiano z obu stron. Najlepsze świeżutko z patelni, z cukrem pudrem!