Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z truskawkami są jednymi z moich ulubionych potraw. Pomysł na nie wziął się z tęsknoty za racuchami z jabłkami. Nie mając jabłek(nie było sezonu na nie ) wpadłam na pomysł, aby do ciasta na placki z seremdodać truskawki. Pomysł podchwycił wśród domowników, gdyż po usmażeniu placki z truskawkami zniknęły w jeden dzień. To ciasto pozwala na dodawanie do nich również innych owoców sezonowych jak borówki czy jagody.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 108
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 402
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 78
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 108
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 402
Składniki
Truskawki myjemy, kroimy na ćwiartki. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, truskawki, mąkę i proszek do pieczenia. Nagrzewamy patelnie. Nalewamy olej. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.