Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuszki robi się bardzo szybko. Są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Nawet rano można je zrobić przed wyjściem do pracy czy szkoły. Sycące, dające sporo energii i bardzo smaczne.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1165
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1165
Składniki
Dojrzałe banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka i mieszamy
Do bananów i jajek dosypujemy 5 łyżek płatków owsianych i 2 łyżki mąki i jeszcze raz mieszamy
Na patelni mocno rozgrzewamy olej i nakładamy na niego łyżką ciasto formując placuszki. Moc palnika zmniejszamy i smażymy placki z obu stron na złoty kolor
Po upieczeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem lub konfiturą albo z sezonowymi owocami