Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i zdrowe placuszki na dobry poranek. Do tego kawa i szybkie śniadanie gotowe. Placuszki są lekko słodkie, można je podać z odrobiną syropu klonowego, dżemu lub czekolady.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 719
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2288
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 719
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2288
Składniki
Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach omijając gniazdo nasienne. Jajko roztrzepać w misce, dodać starte jabłko, mąkę, proszek i cynamon, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać po kopiastej łyżce tworząc placuszki. Smażyć 3-4 minuty, odwrócić placuszki na drugą stronę i dosmażyć przez 2 minuty. Nałożyć na talerzyk, można polać placuszki syropem klonowym, ozdobić czekoladą lub zajadać z dżemem. :D