Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję pyszne i puszyste naleśniki. Najważniejsze jest, aby używać ciepłych potraw, mleko można nawet podgrzać, aby było bardzo ciepłe, a następnie dodać wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Weź ciepłe mleko i dodaj do niego wszystkie składniki. Dobrze wymieszaj, przykryj i odstaw na 15-20 minut.
Następnie nie mieszaj i zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć naleśniki z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor. Ułóż je na serwetce, a następnie podawaj z dżemem i kwaśną śmietaną.
Smacznego!