Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki którym trudno się oprzeć, puszyste, delikatne, z lekko wyczuwalnym smakiem kokosa. Dodatek jabłka sprawia że są jeszcze bardziej wilgotne.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Jogurt i jajka mieszamy na jednolitą masę, następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mamy uzyskać konsystencję dość gęstej śmietany. Mąki nie dodajemy zbyt dużo, w plackach powinien być wyczuwalny smak jogurtu. Na koniec dodajemy jabłko starte na dużych oczkach. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.