Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do przygotowania placuszki. Można je jeść z dżemem, konfiturą lub marmoladą albo posypać cukrem pudrem.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 12
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 12
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Składniki
Jajko utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zsiadłe mleko i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą i solą i całość ponownie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą, dżemem lub marmoladą.