Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaki mojego dzieciństwa . Dodatek śmietany sprawia ze placki są kruche i smaczniejsze niż te w których jest tylko kwaśne mleko. Placki były smażone najczęściej na smalcu z dodatkiem margaryny czy też na tłuszczu pozostałym ze smażenia pączków. Smażone na samym oleju nie są takie dobre, chyba że sie doda trochę margaryny czy smalcu. To jest kwestia smaku.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2551
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 133
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2551
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 133
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Zrobić ciasto z wymienionych składników ciasto powinno być takie jak na pierogi nie może być twarde. Zrobić wałek z ciasta i wycinać nożem kawałki ciasta, rozwałkować na grubość około pół do jednego centymetra.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.