Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bez tłuszczu. Placki makowo-kokosowe doskonale smakują z jogurtem naturalnym i dżemem lub konfiturą.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 312
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5016
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 312
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5016
Składniki
Porcja na około 10 placków. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy. Oczyszczamy młynek i mielimy drobny cukier z suchym makiem. Do głębszego pojemnika wbijamy jajka, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy. Następnie dodajemy zmielony kokos, cukier z makiem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy z obu stron na lekko rozgrzanej suchej patelni do przyrumienienia. Podajemy z kleksem jogurtu i dżemu.