Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki bananowe na serku wiejskim to pyszne placuszki idealne dla dzieci i dorosłych. Będą fajną propozycją na śniadanie, obiad, podwieczorek czy kolację. Zrobiłam je na bazie rozgniecionego banana i serka wiejskiego. Dodałam tez trochę jogurtu naturalnego, który można też zastąpić serkiem waniliowym.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Serek wiejski razem ze śmietanką wyłożyłam na głęboki talerz od zupy i rozgniotłam widelcem. Przełożyłam go do miski.Banana obrałam i również rozgniotłam widelcem na talerzu. Dodałam do serka wiejskiego. Do miski z serkiem i bananem wbiłam jajko. Wsypałam mąkę tortową i proszek do pieczenia. Dodałam cukier waniliowy i jogurt naturalny. Wszystkie składniki zmiksowałam mikserem na jednolite ciasto. Ciasto wyszło dość gęste. Na patelni naleśnikowej rozgrzałam kilka łyżek oleju i na gorący wykładałam porcje ciasta. Mniej więcej dawałam jedną łyżkę ciasta na jeden placuszek i lekko rozsmarowywałam. Placki smażyłam na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki wyłożyłam na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Przed podaniem oprószyłam placki cukrem pudrem. Dodatkowo placki podałam z dżemem z czarnej porzeczki. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 12 placuszków.