Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kolejną pizze, bardzo smaczną, przygotowana z papryk, pieczarki, cukinii i sera mozzarella :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1050
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1050
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Potrzebne składniki. Przepis na ciasto do pizzy: Źródło przepisu: składniki: 40 g świeżych drożdży lub 16 g suchych 4 szklanki mąki 6 łyżeczek cukru płaska łyżeczka soli 8 łyżek oleju 1 szklanka ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym.
Układamy plasterki cukinii i na każdy plasterek nakładamy troszkę sera.
Kładziemy plastry szynki a na plastrach szynki układamy plastry pieczarki, posypujemy serem i natką pietruszki i oregano.
Układamy trzy pasy kolorowe z kostek papryk, zielony, żółty i czerwony, posypujemy serem.
Z ciasta przygotowujemy paski na obrzeże ciasta i dwa paski oddzielające kolor papryk. Wycięte paski z ciasta przylepiamy w wyżej opisane miejsca, smarujemy jajkiem.
Pieczemy 15 - 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Upieczona pizza.
Smacznego !!!