Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta zawijana w szynkę"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 68
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 101
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 68
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 101
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 110 kcal, cena 1 zł
Szynkę konserwową (wieprzową lub drobiową) rozłóż na desce lub blacie. Ser typu feta osącz z ewentualnej zalewy, włóż do miseczki i pokrusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Możesz także obrać ząbki z osłonek i drobno je posiekać. Dodaj czosnek do serka, wymieszaj.
Paprykę opłucz, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój na kawałeczki, dodaj do serka. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Odłóż 8 najdłuższych i najładniejszych łodyżek do przewiązania roladek. Resztę szczypiorku posiekaj i dodaj do masy.
Odłożony szczypiorek sparz wrzątkiem, aby łatwo dawał się związywać. Przygotowaną masę serową z dodatkami dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Rozsmaruj na rozłożonych plasterkach szynki, zwiń roladki. Każdą przewiąż łodyżką szczypiorku.Źródło: Świat kobiety